Blog
Tot ce trebuie să înveți despre oja semipermanentă
- aprilie 22, 2021
- Posted by: Mariaa Ianos
- Categorie: Uncategorized @ro
Ați auzit, sunt convinsă, despre oja semipermanentă, și multe dintre voi cred că doar din auzite sau răsfoind net-ul deja știu tot privitor la subiect. Dar și eu am citit niște articolașe care descriau depanarea unui laptop, de pildă, atunci când al meu intra în grevă, făcându-și update-uri. Ei, bine, frunzăritul acesta amatoristic nu mi-a ajutat la nimic, ajungând până la urmă cu laptop-ul meu la specialistul cu care lucrez. Cam așa se întâmplă și cu oja permanentă, un produs aflat azi pe buzele (vorba vine) tuturor doamnelor.
Dar ce este, până la urmă, oja semipermanentă?
Plecând de la lacul de unghii tradițional, care are se bucură de o rezistență în timp și doar câteva zile, trebuie spus că oja semipermanentă durează până la patru săptămâni. Parcă e altceva, fetelor, nu?
Oja semipermanentă este o formulă hibrid, revoluționară, dintre un lac de unghii clasic, binecunoscut vouă, și un gel, cu textură fină și cu o strălucire cu totul specială.
Acum, după ce am făcut introducerea în temă, să aflăm câte ceva despre istoria acestui subiect de mare actualitate în industria beauty.
Poate că vouă nu prea vă vine a crede, dar produsul chiar ăsta are o istorie. În 1932 a fost scos pe piață primul lac de unghii modern.
Evident că la început a fost o oarecare reticență, dar pe la 1940 o parte din starurile Hoollyood-ului, precum Rita Hayworth, Greta Garbo (wow, Greta Garbo!) sau Jean Harlow au apărut cu unghiile înfrumusețate astfel, promovând noul trend, iar în 1982 a apărut Gelul UV și lampa UV, acestea fiind create de James Giuliano.
Se știe că înainte, cu mult înainte, de fapt, femeile s-au îngrijit de unghiile lor, iar istoria ne duce până în Egiptul Antic, așa cum v-am mai spus-o într-un articol anterior. Dar cum chimia nu era așa de dezvoltată pe atunci (dar gusturile erau), materiale folosite se numeau aur, fildeș, argint.
Dar să lăsăm istoria și să vedem ce tipuri de ojă semipermanentă sunt
Baza
Baza pentru ojele semipermanente este un agent de adeziune care asigură o aderență perfectă a ojei semipermanente pe suprafața unghiei.
Aplicarea ei se face în strat subțire, având grijă să se sigileze vârful și lateralele unghiei, dar fără a atinge cuticula. Este recomandat ca înainte de aplicarea să se folosească un deshidrator (Nail Prep). Bazele au, de regulă, culori lăptoase sau sunt transparente.
Culoarea
Disponibile într-o varietate infinită de culori, cu textură lucioasă ori mată, culorile de oje semipermanente se aplică într-un strat sau în două (potrivit preferințelor), după ce a fost aplicată baza.
Ojele semipermanente conferă luciu puternic unghiei naturale, care nu se estompează în timp, exceptându-le pe cele cu textură mată. În funcție de calitate, acestea conferă o rezistență în timp pe unghii, de 4 până la 6 săptămâni.
Se usucă sub acțiunea lămpii LED în doar o jumătate de minut , iar sub cea a lămpii UV în numai 2 minute.
Top
Top Coat-ul este stratul de sigilare fiind vorba despre ultimul strat care se aplică pe unghie, după culoare. Top Coat-ul poate avea textură mată sau lucioasă.
Dar de ce ne-am face unghiile cu ojă semipermanentă?
1.Pentru că se pretează oricărui tip de unghie, indiferent de mărime sau formă
2.Pentru că poți spăla vase sau deretica prin casă fără teama de a ți le vedea exfoliate (și cât de respingătoare sunt unghiile exfoliate!), deoarece își păstrează intensitatea și rămâne intactă măcar 2-3 săptămâni
3.Pentru că acest tip de ojă nu afectează sănătatea unghiilor, fiind chiar recomandat doamnelor și domnișoarelor care au unghii casante. Deoarece le conferă protecție și le întărește, iar unele baze sunt îmbunătățite cu vitamina A, aducând un plus la fortificarea unghiilor cu probleme.
4.Unele dintre voi știți cum e atunci când ți se agață sau ți se rupe o unghie. Trebuie să știți că oja semipermanentă te poate scuti și de această neplăcere deloc minoră.
5.Stai prost cu timpul și nu-ți permiți să mergi la salon sau să-ți faci manichiura tot la câteva zile? Atunci ai opțiunea ojei semipermanente, ca să nu mai vorbim de faptul că vei arăta la superlativ, impecabil, mereu, spre admirația (sau invidia, depinde) tuturor. Și că tot am pomenit de timp, află că în maximum 45 de minute o astfel de manichiură poate fi gata. Tentant, nu? Iar vreo trei săptămâni nu vei mai purta grija unghiilor tale.
6.Te-ai plictisit de culoarea aleasă și ai vrea altceva? Nimic mai simplu: poți aplica peste oja semipermanentă un strat de ojă obișnuită. Și ai dizolvantul fără acetonă la îndemână pentru a-l șterge atunci când vrei. Și așa, stratul inițial, aplicat în salon, nu va fi deloc afectat.
Dar dacă vreți să faceți din asta o profesie, și nu doar un hobby (deși nu e puțin lucru s-o faceți și doar pentru voi), ce v-ar trebui?
Răspunsul e simplu: un curs de profil.